Kindertrend van kijkbuis naar App

Telekids logoDe trend bij Telekids is duidelijk richting van zelf bepalen wanneer en hoe er gekeken wordt. Lineaire Televisie is helemaal uit bij jonge kinderen. Zij zitten liever op de bank met een tablet dan voor een televisie toestel op gedicteerde tijden. Hiervoor gebruiken ze voornamelijk de door RTL bijna 2 jaar geleden gelanceerde App.

Nieuwe generatie, nieuwe doelgroep

Duidelijk is dat de marketing afdeling van RTL met deze kinderzender een in koppertje heeft. Zij kan hier zeer gericht reclame aan de eigen doelgroep, zowel online als lineair zenden. Niemand schijnt zich hier zorgen over te maken wat er allemaal in de hoofdjes gebeurt. Dat deze generatie later de tablet-generatie kan genoemd worden, zou mij niet verbazen. Dat dit in zekere mate zorgwekkend is, mag duidelijk zijn.

De doelgroep van RTL Telekids zijn RTL kinderen tussen de drie en negen jaar en is op schooldagen te zien bij RTL 8 van 06:30 tot 10:00 uur en van 15:00 tot 17:00 uur en in het weekend van 06:30 tot 17:00 uur..

Telekids zit sinds 2010 ook op de kabel van Ziggo en UPC als speciaal themakanaal en zend daar de hele dag uit.

100 miljoen views

Nu al zijn het aantal views ruim over de 100 miljoen heen, zo laat RTL vandaag weten. Het gaat hier uitsluitend om online kijkers die de mobile Apps van Telekids gebruiken en dat is een derde meer dan vorig jaar rond deze tijd. Telekids is goed voor 82 procent. Tel je daar RTL XL bij op dan shciet het aantal views over de magische grens van de 100 miljoen.

Een eigen Tablet

De trend wordt nog versterkt door het feit dat er voor nog geen €100 speciale Telekids tablets te koop zijn. In frissen kleuren en met een stevige rand en voorzien van een internetfiltersysteem zodat de kleintjes geen content te zien krijgen wat niet voor hen bedoeld is. De maker Kurio claimt weliswaar dat dit een “een van de geavanceerde systemen van dit moment” is. We hopen dat dit werkelijk geen lege toezegging is en dat ze wat berichtgeving uit het Midden-Oosten te zien krijgen op Youtube.