Twitter kondigt nieuwe foto dienst aan

Twitter-gebruikers kunnen binnenkort hun foto’s via de Messenger-service direct zelf verspreiden. Twitter heeft de Search is al aangepast voor de nieuwe dienst. Hier kan niet alleen gezocht worden op onderwerpen maar ook voor afbeeldingen en video’s.

Volgens Twitter worden dagelijks door miljoen mensen foto’s gedeeld en daar wil het bedrijf natuurlijk ook een graantje van meepikken.Tot afgelopen dinsdag waren dit nog maar geruchten. Nu heeft Twitter deze nieuwe dienst woensdag zelf bevestigd. Twitter werkt hiervoor samen met Photobucket, die de foto’s gaat hosten. Daardoor heeft Twitter geen externe dienstverleners nodig. Deze nieuwe Twitter dienst was tot nu toe al mogelijk met gebruikmaking van Twitpic en yFrog.
Er wordt ook gefluisterd dat er een samenwerking is met Apple, maar hier wil men natuurlijk niets overloslaten of bevestigen.

In de nieuwe fotodienst zit ook een verbeterde zoekfunctie. Die zou meer relevante tweets tonen wanneer je naar iets zoekt of op een trending topic klikt. De nieuwe zoekfunctie toont bovendien foto’s en video’s die aan een bepaald onderwerp gerelateerd zijn. Zowel de nieuwe fotodienst als de verbeterde zoekfunctie worden in de aankomende weken uitgerold. De ondersteuning zal uiteindelijk ook uitgebreid worden naar de mobiele Twitter-applicaties (App), zoals Twitter for iPhone en iPad.