Virtueel keyboard, de oplossing?

Nederlanders 29% langer online dan Europese gemiddeldeU kent het wel. U heeft een SmartPhone en worstvingers. Wat zou nu de beste oplossing zijn om een E-mailbericht te schrijven. Welk toetsenbord past u het beste?
Hoe mooi uw (Smart-)phone ook is, de grote van het apparaat en het gebruiks gemak worden in grote mate bepaald door de toegankelijkheid van het toetsenbord. Bij een Tablet moet het steeds dunner en gladder zijn. Ook hier is een virtueel toetsenbord gebruikelijk.

Hoe geavanceerd smartphones ook worden, een toestenbord zul je altijd nodig blijven hebben. Kort door de bocht zijn er drie soorten keyboards. Fysiek full QWERTY in meerder maten en uitvoeringen, een 0-9 toetsenbord dat op veel GSM-toestellen zit en het steeds populairder wordende virtuele keyboard. Elke gebruiker heeft natuurlijk zijn eigen voorkeur, maar het stelt ons bij de keuze van een nieuwe mobiel apparaat steeds weer voor een dilemma…..

Oprolbaar toesenbord

Indien u een Tablet pc heeft zult u gebruikmaken van een virtueel toetsenbord. Die zijn zelfs met dikke vingers goed te gebruiken
Wil je toch een Qwerty-toetsenbord, dan is het meeslepen van gewoon toetsenbord geen goed idee. Hij is groot, kwetsbaar en gelijk een “hele plank” in je tas. Daarnaast zijn de toetsen zelf behoorlijk kwetsbaar.
De Amerikaanse fabrikant Scosche heeft iets nieuws ontwikkeld voor de iPad en andere apparaten die voorzien zijn van Bluetooth. De freeKey is een flexibel Bluetooth-toetsenbord van siliconenrubber, die je zó oprolt en in je tas steekt. Het toetsenbord is waterbestendig en heeft QWERTY-toetsen in normale grootte, inclusief pijltjes- en functietoetsen. Het toetsenbord werkt met Bluetooth 2.0 en wordt geleverd met een oprolbare micro-usb-oplaadkabel die je op een USB-poort kunt aansluiten.

Aanklikbaar toetsenbord

Ben je van een Blackberry overgestapt en kun je maar niet wennen aan het onscreen toetsenbord van de iPhone? Dan is er een oplossing: Het Snap-On QWERTY Keyboard dat Industrieel ontwerper Altamash Jiwani reeds in augustus 2010 wereldkundig maakte. Of het al in de handel is, is ons op dit moment niet bekend.
Wel is de Iphone een stuk minder sexy met dit toetsenbord eraan. Echter het is zeker een functionele uitbreiding voor iedereen die maar niet kaan wennen aan een virtueel toetsenbord.

Conclusie

Uit de twee bovenstaande voorbeelden wordt duidelijk dat de echte oplossing nog niet gevonden is. Het inspreken van een bericht, dat dan omgezet wordt in letters en cijfers is tegenwoordig ook al mogelijk. Echter je zult dat bericht altijd “met de hand” woord voor woord op fouten moeten doorlopen voor je op verzenden drukt.
Misschien kunnen we in de toekomst een tekstbericht schrijven middels gedachten overdracht. Wie weet. Voorliopig schrijf ik het liefst achter een gewone computer met een normaal toetsenbord en een lekker groot 24″ scherm.