Help app voor mensen in nood

Non-profitorganisatie Enviu gaat een applicatie ontwikkelen voor mobiele telefoons

Non-profitorganisatie Enviu

De drie studenten, Bart Blok, Niels Bastiaan en Martijn Willemse, van de Hogeschool Rotterdam zijn met het idee voor een Help! app gekomen. Zij wonnen hiermee de Apps4Sustainability wedstrijd die Enviu via Our Mobile Generation (OMG)organiseerde.

De gestelde uitdaging was: “How can mobile apps increase sustainability and the overall quality of life?” De wedstrijd, waar 350 mensen aan mee deden, draaide om ideeën voor apps die een positieve bijdrage kunnen leveren aan de maatschappij.

Non-profitorganisatie Enviu liet woensdag weten dat het een applicatie (App) gaat ontwikkelen voor mobiele telefoons die van pas kan komen bij noodgevallen. Met de Help! app kan iemand, bijvoorbeeld een getuige van een ongeluk, een noodsignaal sturen naar mensen in de buurt.

Naast het noodsignaal naar de omgeving waar de gebruiker zich bevond, zullen ook de hulpdiensten worden ingeschakeld. De app zal gratis beschikbaar komen en in oktober klaar zijn.

Co-creatie platform Our Mobile Generation

Over Enviu

Via online co-creatie platform Our Mobile Generation, verzamelt Enviu ideeën voor de verduurzaming van de mobiele telefoon industrie die moeten leiden tot de duurzame mobiele innovaties van de toekomst, zoals een Green City Guide app of een Soil Fertility Checker voor Afrikaanse boeren.

Het nieuwste WOW! project van Enviu is Our Mobile Generation. Het doel van dit project is om middels de methodes van co-creatie en open source innovatie, oplossingen te ontwikkelen voor een verduurzaming van de mobiele telefoon industrie.

De ontwikkeling vindt zowel online als offline plaats. Het online co-creatie platform Our Mobile Generation assisteert in het online bij elkaar brengen van mensen van over de hele wereld, die samenwerken aan vier verschillende challenges binnen dit project:

1. Sustainable Smartphone
2. Add-on Technologies
3. Apps for Sustainability
4. Sustainable Business Models

Iedereen kan via het platform bijdragen. Dit kan door zelf een concept te posten en uit te werken, of door mee te doen met een bestaand concept.